Omgeving

  • Prachtig Fiets en Wandelgebied. Directe aansluiting op de fietspaden.(Fietsknooppunt)  De stuw in de Vecht is zeer de moeite waard om te bezoeken. De schutsluis in de Vecht wordt van 1 april tot 1 september elke dag tussen 08.30 uur en 18.30 uur bediend. Tientallen bootjes passeren elke dag de sluis op weg naar Dalfsen en Ommen. Vanaf de camping naar de sluis is op een loopafstand van ca; 250 meter. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de Vecht. Ook kunt U zien hoe de jachten en schepen elke dag nog handmatig geschut worden. De vistrap en stuw is ook de moeite waard om te bezichtigen. Bij de sluis zijn zitbankjes waar je heerlijk kunt vertoeven en kijken naar de schepen die geschut worden.
  • Nevengeul van de Vecht is ook gereed gekomen hier is dan ook een stuwtje tevens een picknicktafel. Ook hier heeft men een schilderachtig uitzicht. Menig campinggast is hier nooit uitgekeken en wandelt elke dag wel even naar de vecht-stuw-  sluis en nevengeul. Ook veel toeristen nemen een kijkje hier. Hier is ook onze Ijskiosk.
  • Bekijk ook de foto’s van de camping en de vecht-stuw-sluis-vistrap.(150 meter) Deze foto’s zijn niet van een andere omgeving o.i.d. Ook doen ze niet mooier voorkomen dan in werkelijkheid.
  • Ook de moeite waard: Uitkijktoren richting Dalfsen prachtig uitzicht over het Vechtdal. Of het pontje over de vecht ook heel mooi en ga zo maar door ……….
  • Bekijk ook ons zomerhuisje.

 

  • Ontspanning

Deze zomer worden er een aantal boottochten op de Vecht georganiseerd. Vanaf de Stuw kunnen reizigers opstappen voor een retourtje naar de markt in Dalfsen op donderdag of een enkeltje Ommen, met de fiets, op zondag. De marktvaart naar Dalfsen is er iedere donderdag in juli en augustus. Tijdens de stop in Dalfsen is er tijd om de markt bezoeken. Om ongeveer 10.00 uur vertrekt het schip bij de Stuw en is daar om 13.00 uur weer terug. Omdat er ook in Ommen al reizigers opstappen, is het verstandig om tussen 9.15 en 9.30 te bellen met rederij Peters op nummer 0529-451924, om zeker te zijn dat er voldoende plek is. Op zondag 29 juli, 5 augustus en 12 augustus is er vanaf de Stuw een enkele boottocht naar Ommen. Het schip vertrekt om 12.30 uur en reizigers kunnen een fiets meenemen voor de terugweg. Er is plek voor tien tot vijftien fietsen. De kosten voor de boottocht van Oudleusen naar Dalfsen en terug zijn 8,50 euro per volwassene en 5,50 euro per kind. De boottocht van Oudleusen naar Ommen, enkele reis, kost 6,00 euro per volwassene en 4,00 euro per kind. Meenemen van een fiets kost 1,50 euro. Voor boottochten altijd contact met de rederij opnemen wij kunnen hier niet garant voor staan.

Rondvaart op de Vecht

  • Sportief

Voor sportieve gasten van ”SVR Camping de Stuwe” is er altijd de schitterende omgeving met zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden. Vanaf Camping de Stuwe bevindt u zich zo op één van de prachtige fiets- of wandelpaden. Doordat u de stuw over de Vecht zowel lopend als fietsend over kunt steken kunt u volop genieten van de prachtige omgeving.

Naast fietsen en wandelen kunt u natuurlijk ook, ten westen van de stuw, een heerlijke duik nemen in de Vecht. Ook kunt u bij de Vecht in alle rust uw hengelsport beoefenen. Het informatiepaneel bij de Vecht geeft u uitleg over de vistrap en over de vissoorten die in de Vecht voorkomen.

Vistrap

  • Cultureel

Ook culturele gasten hoeven zich niet te vervelen op Camping de Stuwe. U kunt vanaf de camping een prachtige kastelenroute fietsen. De route is in totaal 30 kilometer lang maar u kunt natuurlijk ook een stuk van de route fietsen. Klik hier voor de routebeschrijving.
Ook een bezoek aan de molen in Vilsteren is zeer de moeite waard. Tussen mei en september is de molen elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur, elke zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en elke 2e zondag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Tijdens de openingstijden zijn er altijd gidsen aanwezig en start er elke ca. 20 minuten een rondleiding.